Maydays komen er aan

Hard aan het werk voor de Maydays! Aan mij de schone taak de pers én het publiek te activeren ;-). Nieuwsgierig? Lees verder of, nog beter, kom langs!

Persbericht ‘MAYDAY’ tentoonstelling studenten Autonoom Beeldende Kunst, Academie Minerva

Op donderdag 15 mei 2014 opent aan de Trompsingel 21 te Groningen de eerste van de MAYDAY’s haar deuren. De MAYDAY’s zijn een jaarlijks fenomeen waarbij 3e jaars studenten van de opleiding Autonoom Beeldende Kunst van Kunstacademie Minerva verschillende exposities organiseren. Het doel is zich aan een breder publiek te presenteren, buiten de veilige muren van de academie. Deze exposities zijn vier dagen lang te bezoeken, verspreid over de stad Groningen.

Een van de eerste exposities is de grote AMOR show aan de Trompsingel 21, genaamd “A day in the life of a nymphomaniac nun called Wendy”. Er is plaats voor muziek, eten, kunst, theater en discussie. Entree is gratis. De studenten presenteren er hun visie op Kunst.

De tentoonstelling wordt een hedonistisch spektakel dat in naam van hun alter-ego, de non Wendy, is opgebouwd. Zoals student Anna-Lucia Rijff het verwoordt: “Kunst zou veel toegankelijker en aanwezig moeten zijn. Kunst is iets voor alle zintuigen (ogen, oren, mond, neus) en alle elementen komen bij ons aan bod. In dit postmodernistische tijdperk is hedonisme, zowel seksueel als religieus, tot uitersten in de samenleving aanwezig. Wij weerspiegelen dat, met humor, in onze Amor-show.”

“Elk onderdeel van de tentoonstelling komt voort uit aspecten van onze maatschappij, gaan over onze maatschappij. Op politiek, humaan of persoonlijk vlak. We leven in een tijd van uitersten en dat vergt een hoop tolerantie. Vaak kan dit niet worden opgebracht. Wij zochten een metafoor voor deze uitersten en dat is ons alter-ego, de nymfomane non ‘Wendy’ geworden.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat kunst een communicatie middel is. Wij hebben geprobeerd om onze visie van, en reflectie op, de samenleving te geven. Op een licht provocerende maar luchthartige wijze. Ons doel is hierdoor meer reflectie, discussie en gesprekken op gang te krijgen. Wij ‘geloven’ heel sterk in de dialoog. We willen oubollige taboes doorbreken en een zekere preutsheid van de huidige generatie aankaarten.”

Wendy probeert tijdens haar tentoonstelling de vragen “Wat is Kunst? Wat is Kitsch? Wat is Porno?” te beantwoorden. Kijk voor meer informatie over deze expositie op: www.nymphonun.blogspot.com

Organiserende studenten:

Ineke van Adrichem
Marcella Marinelli
John Oosting
Anna-Lucia Rijff